Grasmaaier kopen? - Grasmaaiers Boons-Steegmans

Boons-Steegmans Tessenderlo is de grasmaaier-specialist. Ruime voorraad grasmaaiers en ook onderhoud van uw grasmaaier na verkoop.

Boons-Steegmans in Tessenderlo is dé grasmaaier specialist.

We hebben voor u een ruime keuze grasmaaiers van verschillende merken en uitvoeringen:


TORO grasmaaiers

Toro zweefmaaier grasmaaier

 

Toro elektrische grasmaaier

 

grasmaaier timemaster

 

Grasmaaier zweefmodel Elektrische grasmaaier Benzine grasmaaier

toro zit grasmaaier timecutter

grasmaaier professioneel grandstand

grasmaaier toro professional 6000-7000 serie

Zit-grasmaaier Grasmaaier Grandstand Grasmaaier professioneel

WOLF grasmaaiers

wolf elektrische grasmaaier

elektrische grasmaaiers

   

 

HUSQVARNA grasmaaiers

robot grasmaaier automower

zitgrasmaaier husqvarna

 

 
robot grasmaaiers zitgrasmaaiers  

 

KUBOTA grasmaaiers

kubota grasmaaier

 

kubota zitgrasmaaier

 

kubota diesel trekker grasmaaier

 

grasmaaier trekker zitgrasmaaier diesel trekker

 

GIANNI FERRARI  grasmaaiers

grasmaaier Gianni Ferrari

professionele zitgrasmaaiers

   


EGO  grasmaaiers

Accu grasmaaier EGO
 Accu grasmaaier

   

 

Een mooie grasperk krijg je alleen door met de juiste grasmaaier te maaien. Kies daarom voor een degelijke grasmachine die bij jouw grasmat past. Een loopmaaier, zitmaaier, zweefmaaier of robotmaaier? Hier moet je op letten bij de aankoop van een grasmaaier.


Kies de juiste grasmaaier

Kies een aandrijving (elektrisch of benzine) die past bij de grootte van je grasperk.Kies de maaimethode (cirkelmaaier, cilindermaaier) die bij het grastype past.Kies de gewenste maaibreedte, afhankelijk van de grootte en de indeling van je grasperk.Ook een mulchfunctie is handig. Hiermee kun je het gemaaide gras gewoon laten liggen. Een opvangbak is de andere mogelijkheid.Kies een grasmachine die in hoogte verstelbaar is (tussen de 3 en 10 cm).


Aandrijving kiezen

Een duwmaaier is misschien ouderwets. Met een gazonnetje van enkele vierkante meter is er vlug mee gedaan. Bovendien is een duwmaaier goedkoop en makkelijk te manoeuvreren. Het vergt wel wat meer inspanning want de aandrijving ben je zelf.Heb je een wat groter grasperk, kun je kiezen voor een elektrische grasmaaier. Voor een elektrische grasmachine heb je in de onmiddellijke omgeving wel netstroom nodig en je moet steeds op de kabel letten. Je zal de eerste niet zijn die de kabel doorsnijdt.Met een accumaaier bestaat dit risico niet. De nieuwe generatie accumaaiers zijn uitgerust met een krachtige lithium-ion-batterij waarmee je tot 300 m² gazon kunt maaien. Voor grasperken groter dan 250 m² kies je best voor een benzinemaaier. Die zijn wel wat duurder en iets luidruchtiger.


Een zitmaaier of robotmaaier?

Heb je een echt uitgestrekt grasperk of is je conditie een beperking dat is de zitgrasmaaier een optie. De zitgrasmaaier vraagt meestal een gazon dat niet te veel wordt onderbroken door allerlei obstakels zoals bomen of stenen afboordingen. Een zitmaaier vraagt ook meer onderhoud en een degelijke stalling.Robotmaaiers zitten in dezelfde prijscategorie. De robotmaaier is de categorie grasmachines waarbij je zelf het minste moet doen. Je installeert de omlijning van je gazon en de robotmaaier doet al je maaiwerk. Robotmaaiers werken op lithium-ion-batterijen en zoeken zelf hun oplaadpunt van zodra dit nodig is. Vanwege het frequente maaien is het gemaaide gras is zo fijn dat je het probleemloos kunt laten.


Maaimethode kiezen

Let bij de aankoop van een grasmaaier ook op de maaimethode. De bekendste soort grasmaaier is de cirkelmaaier. Een cirkelmaaier heeft messen die horizontaal draaien. Cirkelmaaiers zijn uitgerust met brede banden en dat maakt ze zelfs geschikt voor oneffen oppervlakken, gemakkelijk te verrijden naar de juiste plek. Welke maaimethode voor jou het best is hangt af van jouw gazon en het seizoen. Een combinatie van de verschillende maaimethoden is het meest praktische. Een aanbeveling is om voor een grasmachine te kiezen die meerdere methoden combineert, mulchen, uitwerpen en opvangen, al dan niet met een mulchkit als extra optie.